Cine este Am Zis

Am Zis este unul dintre cei mai mari filosofi ai lumii, născut în oraşul Chang’an, din regatul Zhou. În jurul anului 530 î.e.n, Am Zis a efectuat o călătorie în Egipt, pentru a se întâlni cu Thales din Milet, neştiind că acesta nu mai era în viaţă. Acolo a auzit de faima lui Pitagora şi a pornit spre Grecia. Pe drum, s-a întâlnit cu Zoroastru, care a hotărât să meargă şi el să-l întâlnească pe Pitagora. Ulterior, l-au întâlnit pe Pitagora la Delphi, unde se afla şi marele învăţat dac Zalmoxys, petrecând acolo multe luni şi discutând diverse teorii. Cu această ocazie, Am Zis a remarcat o mare asemănare între limbile chineză, greacă, avestană şi dacă. După mai multe dezbateri pe această temă, Am Zis, Pitagora, Zoroastru şi Zalmoxys au ajuns la concluzia că toate limbile se trag din limba dacilor.

După întoarcerea la Chang’an, Am Zis a scris două lucrări monumentale, intitulate „Oracolul de la Delphi. Sau cum se uită lumea în gura unei femei drogate” şi „Dialoguri cu Pitagora, Zoroastru şi Zalmoxys”. În jurul anului 522 î.e.n., Am Zis lucra la o altă lucrare, numită „Din daci ne tragem cu toţii”, când brusc intră în dizgraţia noului împărat din dinastia Zhou şi este exilat în Dacia lui Zalmoxys. Ajuns în Dacia, Am Zis nu reuşeste să-şi parcurgă călătoria până la templul lui Zalmoxys, de pe muntele Kogaionon, murind pe drum. Cu ultimele sale puteri, Am Zis reuşeşte să îngroape la rădăcina unui copac scrierile sale, pe care le transporta cu el. Astfel, mai bine de două milenii acestea au rămas pierdute pentru omenire. Însă în anul 2014, îngerul Moronus i se arată în vis autorului acestui blog, indicându-i unde se găsesc îngropate papirusurile de bambus ale lui Am Zis. În mod surprinzător, acestea s-au conservat foarte bine, putând fi descifrate cu uşurinţă. Mai mult, lucrările erau scrise într-o limbă foarte asemănătoare cu româna modernă, de unde putem trage concluzia că erau scrise în limba dacă. Prin urmare, a devenit misiunea mea să răspândesc gândurile remarcabile ale marelui filosof Am Zis, prin intermediul acestui blog.

În lucrarea sa sus-menţionată, despre oracolul de la Delphi, am găsit o predicţie extraordinară: „Într-o zi, lumea nu va mai asculta ceea ce spune oracolul de la Delphi, iar în lume se va ivi o nouă forţă, nemaivăzută până atunci şi care va fi numită Selphie.”

Lasă un comentariu